2 ani MiniArtShow – Festivalul zâmbetului şi al bucuriei

În primul weekend de primăvară MiniArtShow vă cheamă la petrecere. Motivul? Se împlinesc doi ani de când Ioana Ginghină şi a ei companie fac lucruri frumoase pentru copii, dar şi pentru părinţi. Despre ce înseamnă această companie pentru Ioana şi cum a ajuns ea aici, am scris în interviul pe care l-am publicat cu ceva vreme în urmă. Puteţi (re)citi  aici şi aici ce am discutat cu Ioana pe tema aceasta.

În prima zi a lui martie, Ioana şi MiniArtShow dau mare petrecere mare! Unde? La Mall Vitan. Petrecerea va dura trei ore, iar din program nu vor lipsi spectacolele și atelierele creative pentru cei mici. Mai exact, programul evenimentului arată aşa:

17:00-18:00 – Animație și distracție
18:00-19:00- Spectacol -“Scufița roșie”
19:00-20:00 – jocuri cu premii, piniata, jumbo și tortul aniversar

Evenimentul este dedicat celor mici şi mai puţini mici, dar, totodată, şi celor mai puţin norocoşi. Nu degeaba petrecerea aniversară se desfăşoară sub sloganul “Festivalul zâmbetului şi al bucuriei”, căci MiniArtShow vrea să asducă zâmbetul pe buzele şi bucuria în sufletele tuturor: ale celor prezenţi, dar şi ale părinţilor ai căror copii s-au născut prematur. Evenimentul de pe 1 martie vine în întâmpinarea campaniei “Bun venit pe lume”, iniţiata de “Salvaţi copiii România” , campanie al cărei scop este diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub 5 ani, până în 2015. Statisticile sunt de-a dreptul înfricoşătoare: un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore. Trist! Cum puteţi ajuta? Simplu: daţi un sms, sau chiar mai multe, la 8833 (2 euro/sms)! 

Salvaţi Copiii România a iniţiat în 2010 proiectul “Fiecare Copil Contează”, parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la 5 ani. Prin  acest proiect ne propunem diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub 5 ani, până în 2015.

Până în acest moment, Salvaţi Copiii a lucrat în 31 de comunităţi defavorizate, numai in perioada octombrie-decembrie 2013 cuprinzând un număr de 6930 de beneficiari, dintre care: 5356 copii 0-5 ani, 941 mame tinere şi 633 gravide. De asemenea, a sprijinit cu servicii de educaţie pre şi post-natală, dar şi cu produse igienico-sanitare În comunităţile în care s-a desfăşurat programul nu s-au mai înregistrat decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an.

Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit anul trecut să doteze 18 maternităţi cu echipamente medicale performante, iar anul acesta, prin bunăvoinţa donatorilor săi va continua cu încă 25 de maternităţi în oraşele: Piteşti, Bacău, Braşov, 3 maternităţi în Bucureşti, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Hunedoara,  Iaşi, Hârlău, Târgu-Mureş, Roman, Ploieşti, Sibiu, Botoşani, Vatra-Dornei, Arad, Timişoara, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca.

Puteţi susţine în continuare această campanie printr-un simplu SMS la 8833 (2 euro) sau redirecţionând 2% din impozitul pe venit. Detalii aici.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: