Tot mai des aud în ultima perioadă adulți care se plâng că gadgeturile i-au acaparat pe copiii lor. Că ”ăia mici” petrec din ce în ce mai mult timp în lumea virtuală, că nu-și mai iau ochii din telefon, tabletă, calculator sau de la televizor. Dar, sinceră să fiu, nici adulții nu reușesc să se dezlipească prea ușor de ele. Și, atunci, de ce copiii s-ar comporta altfel? Da, știu, copiii din ziua de azi au o copilărie foarte diferită față de cea pe care am avut-o noi. Noi nu aveam gadgeturi, program prelungit la TV, internet, jocuri pe calculator sau video. Noi ne jucam mult în fața sau în spatele blocului. Dar, cred eu, cel mai important este să găsim un echilibru. Să nu cădem în extrema ”Lasă-i, dom’le, ce ne punem noi în calea evoluției? Nu vezi că astea sunt viitorul?”. O fi viitorul tehnologizat, dar aș zice să punem puțin mai mult accent și pe sănătate, să ridicăm un pic nasul din gadgeturi și să facem … mișcareee!
Copiii care nu fac zilnic mișcare sunt predispuși, în timp, la boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet, obezitate, insomnie, depresie, afecțiuni ale sistemului osos.
În urma unor studii, specialiștii au ajuns la o concluzie: 60 de minute de mișcare pe zi fac minuni. Mișcare pe jos, pe role, cu bicicleta sau cu trotineta. Cele 60 de minute nu trebuie să fie legate între ele, ci pot fi împărțite, de exemplu, în două reprize a câte 30 de minute. Și tot specialiștii au demonstrat că jocul constant al copilului în aer liber ajută la îmbunătățirea și dezvoltarea simțurilor, influențează (în bine!) performanțele lui școlare. Copiii care fac zilnic mișcare au rezultate mai bune la școală, au o putere de concentrare mai mare la ore. Și memoria are de beneficiat de pe urma plimbărilor în mijlocul naturii.
Și, pentru că afară este tot mai frumos, că frigul și zăpada sunt, deja, istorie, profit de ocazie să vă scot din casă. Mă rog, să vă îndemn să ieșiți din casă, să vă distrați alături de familie, de copii, să vă conectați.
Am și o sugestie: să mergeți toți pe roți. Adică, să vă luați orice are roți și să dați o tură, două, nouă prin parc. Mișcarea face bine: și vouă, și copiilor. Accesoriile cu roți contribuie la stimularea creativității copiilor, dar și la menținerea unui stil de viață sănătos.
Noi suntem fanii mersului pe role. Dar nu ne displac nici trotinetele și nici bicicletele. Are roți? Ne putem plimba cu pletele fluturându-ne în vânt? Putem face giumbușlucuri și ne putem lua la întrecere? Ei, atunci noi ne băgăm la o cursă, două…nouă. Cât ne țin balamalele. Până una-alta, vă dau 15 motive pentru care merită să vă plimbați pe roți: cu bicicleta, cu rolele, cu trotineta.

5 beneficii ale mersului cu bicicleta:
- Lucrează toate grupele majore de mușchi și nu necesită un nivel ridicat de aptitudine fizică.
- Forțează mai puțin organismul.
- Medicii susțin că 30% din cazurile de insomnie sunt cauzate de sedentarism. Dintre toate sporturile, se pare că mersul cu bicicleta poate ajuta adulții și copiii să doarmă mai bine.
- Mersul cu bicicleta contribuie la: creșterea forței și a flexibilității musculare, creșterea mobilității articulare, scăderea nivelul stresului, îmbunătățirea coordonării și posturii, întărirea oaselor, scăderea procentului de grăsime corporală, reducerea anxietății și a depresiei.
- După un studiu amănunțit, specialiștii au calculat și au ajuns la următoarea concluzie: o jumătate de oră de mers pe bicicletă zilnic va duce la arderea a aproximativ 5 kilograme de grăsime într-un an.
5 beneficii ale mersului cu rolele:

- Mersul pe role are un puternic efect de alungare a stresului și dezvoltă atenția, coordonarea și plasticitatea mișcărilor.
- Nu suprasolicită articulațiile în aceeași măsură ca alergatul, de exemplu. Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au demonstrat că mersul pe role provoacă cu 50% mai puține șocuri ligamentelor față de jogging.
- Mersul pe role antrenează musculatura, sistemul cardiovascular și pe cel respirator. Specialiștii de la Asociația Americană pentru Inimă susțin că mersul pe role antrenează sistemul cardiovascular prin îmbunătățirea circulației sanguine și reglarea ritmului cardiac.
- Plimbările cu rolele reprezintă unul dintre cele mai bune exerciții aerobice: dezvoltă mușchii picioarelor, ai coapselor și ai zonei lombare.
- Cercetările medicale au clasat mersul pe role pe locul 3 în topul celor mai sănătoase activități fizice.
5 beneficii ale mersului pe trotinetă
- Mersul cu trotineta îl ajută pe copil să păstreze o postură corectă a corpului.
- Pe trotinetă, copiii vor dezvolta și auto-controlul, cum să își stăpânească emoțiile (de exemplu, în cazurile în care trebuie să ia decizii rapide).
- Trotineta îi poate ajuta pe cei mici să își îmbunătățească echilibrul și să învețe cum să își folosească greutatea corpului.
- Ajută la dezvoltarea sistemului locomotor.
- Mersul cu trotineta stimulează copiii să își dezvolte imaginația.
Despre campania ”Toți pe roți”
Pe lângă mișcare, pentru o viață sănătoasă, o importanță deosebită o are și alimentația. Iar noi trebuie să găsim acele surse din care copiilor li se asigură aportul necesar de vitamine și minerale. Fierul și zincul contribuie la dezvoltarea normală a funcției cognitive. O alimentație echilibrată și diversificată, precum și un program variat de activități fizice sunt foarte importante pentru un stil de viață sănătos. Și, cum Nesquik cacao instant are o combinație unică de vitamine și minerale: fier, zinc, vitamina D, vitamina B1 și vitamina C, a venit firesc provocarea lor din promoția ”Toți pe roți”. O campanie care încurajează atât creativitatea, cât și stilul de viață sănătos, în special prin mișcarea în echipă: copii+părinți.
Noi am răspuns acestei provocări și am făcut un video cum ne distrăm, eu și Alexia, pe roți. Vă dau doar un indiciu: cineva a făcut BUF! Cine a căzut? Rămâne să descoperiți voi. În acest articol…

”Toți pe roți” este o provocare lansată părinților și copiilor, deopotrivă: să iasă împreună la joacă, la aer, la soare cu rolele, bicicletele, trotinetele, tricicletele și ce mai aveți voi prin casă pe roți. Asta pentru că mișcarea și jocul în aer liber ajută nu doar la relaxare și conectare, ci și dezvoltă imaginația, creativitatea. Bonus: reduce sedentarismul. Ah, sedentarismul ăsta care ne macină și pe noi, adulții, dar și pe copiii tot mai dependenți de calculator, telefon, tabletă, televizor!
Câștigă 90 de perechi de roți în campania Toți pe roți
Pentru că încurajează mișcarea fizică, încurajează părinții și copiii lor să se distraze împreună, folosind echipamente sportive cu roți, Nesquik lansează campania ”Toți pe roți” și oferă 90 de perechi de roți pentru copii și adulți.
- 30 de seturi de biciclete (30 de biciclete de adult + 30 de biciclete de copil + 1 cască adult + 1 cască copil)
- 30 de seturi de trotinete (30 de trotinete de adult + 30 de trotinete de copil + 1 cască adult + 1 cască copil)
- 30 de seturi de role (30 de role de adult + 30 de role de copil + 1 cască adult + 1 cască copil)
*Premiile se acordă săptămânal, 15 seturi de premii/săptămână (combinate, din fiecare categorie).
**Toate tipurile de premii vor fi acordate prin tragere la sorți, printr-un program computerizat, iar câștigătorii vor fi anunțati pe platforma Nestlé (www.nesquik.ro ).
*** Premiile se oferă sub forma unor carduri valorice Decathlon, valabile în toate magazinele Decathlon și online pe decathlon.ro.
Ce trebuie să faceți pentru a câștiga unul dintre premiile promoției ”Toți pe roți”?
Doar două lucruri:
- Cumpărați din orice magazin în perioada 1 aprilie – 12 mai 2019, un produs Nesquik cacao instant (200g/400g/500g/800g)
- Dați un SMS la numărul 1789, SAU intrați pe siteul www.nesquik.ro și precizați numărul bonului/documentului fiscal și numele magazinului participant din care ați achizitionat produsul de la punctul 1.
Câteva lucruri pe care le apreciez la Nesquik:
- Hrănește potențialul celui mic cu nutriția protrivită și joacă activă, care stimulează creativitatea
- Încurajează mișcarea fizică
- Încurajează părinții și copiii să se distreze împreună
- Completeaza bunătatea naturală a laptelui
- Un pahar de cacao Nesquik Opti-Start cu lapte asigură celor mici 24% din necesarul zilnic de fier, pentru putere de concentrare și învățare.
Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag. Mă poți urmări și pe FACEBOOK, pe INSTAGRAM, dar și pe YOUTUBE (unde te aștept să dai Subscribe).
Te poți abona la NEWSLETTER și vei primi, o dată pe lună, un e-mail de la mine cu o parte dintre articolele publicate.
