1 Iunie 2018 Itsy Bisty FM

1 iunie 2018. Unde puteți merge de Ziua Internațională a Copilului

Pentru că sunt atât de multe evenimente de 1 iunie 2018, Ziua Internațională a Copilului, voi încerca să grupez în această postare câteva dintre ele. Anul acesta, petrecerea de 1 iunie începe mai devreme.

Teatrul Țăndărică, în stradă

Din 29 iunie, Teatrul Țăndărică dă startul spectacolelor în stradă. Cum evenimentul are loc în această perioadă, mi-am permis să includ evenimentele Teatrului în acest grupaj cu activități de 1 iunie. Așadar, din 29 iunie, Teatrul Itinerant Țăndărică se va afla în
Parcul Sebastian (29 mai – 17 iunie). Despre cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Teatru, stradă și copil” am mai scris.

Prima etapă a Festivalului se va desfășura în perioada 29 mai – 3 iunie la Teatrul Itinerant Țăndărică din Parcul Sebastian și la sediul permanent al Teatrului Țăndărică. Vor fi șase zile cu spectacole din țară și din strănătate, ateliere de jocuri teatrale și construcție de marionete. De asemenea, la workshop-ul interactiv ”Micul prinț – o întâmplare”, copiii vor parcurge o serie de ateliere de lucru cu marioneta căreia îi vor putea da viață prin senzori ce le permit accesul in lumea 3D.

Biletele pentru spectacolele de la Teatrul Itinerant Țăndărică pot fi achiziționate doar de la casa de bilete din Parcul Sebastian. Informațiii despre program și tariful biletelor, pe teatrultandarica.ro.

1 iunie 2018 tandarica

Ziua porților deschise la MAI

Pe 31 mai, tot cu ocazia Zilei Copilului, Ministerul Afacerilor Interne își deschide porțile pentru cei mici, dar și pentru ce-i mari. Dacă vreți să vă întâlniți cu oamenii în uniforme, sunteți așteptați între orele 8-13, la sediul din Piața Revoluției nr. 1 A.

Printre altele, în parcarea din fața clădirii M.A.I. vor fi expuse autospeciale, ambarcațiuni, motociclete ale structurilor M.A.I. și un elicopter. IMPORTANT: să aveți cartea de identitate la voi!

1 iunie cu cărți la BookFest

De 1 iunie, Editura Litera mică pregătește suprize și evenimente pentru cei mai mici dintre cititori, la Bookfest, Romexpo, în Pavilionul B2. Întreaga zi toate cărțile pentru copii vor beneficia de reducere de 30%. În intervalul 11.00 – 18.00, vor putea participa la ateliere de colorat din cărțile Disney, într-un spațiu dedicat.

De la ora 17.00 copiii vor descoperi o nouă serie de 100 de povestiri din bestsellerul “Povești de seară pentru fete rebele”, volumul 2, de Elena Favilli și Francesca Cavallo. La lansare vor fi actrița Monica Davidescu, Daria Maria Câmpeanu (Blogger Daria, Prietena cu cărțile), Justina Bandol – moderator și traducător al cărții.
Tot la standul Litera mică se va desfășura și o tombolă cu premii pentru copii.

1 iunie 2018 editura litera

Petrecere cu zâne la Grădina Botanică

Jocuri în aer liber, karaoke, face painting, căutare de comori, atelierul Micul Botanist. Dar și întâlniri cu Bloom și Flora, două dintre zânele preferate ale copiilor, din Clubul Winx. Pentru a participa la acest eveniment, trebuie să plătiți biletul de acces în Grădina Botanică.

1 iunie 2018 Gradina Botanica

1 iunie la înălțime, pe aerodrom

Curtea Veche Publishing te invită pe 1 iunie 2018 la o lansare spectaculoasă a uneia dintre cele mai frumoase povești despre implinirea dorințelor: “Iacarii acrobați – Povestea unui vis” de Alina Baltac, cu ilustratii de Yanna Zosmer. Lansarea va avea loc  pe Aerodromul Bănești Prahova, de la ora 17:00. Participanții vor putea asista la un show aviatic. Intrarea la eveniment este liberă.

1 iunie 2018 aerodrom

1 iunie la Miramagica

În parcul de distracții Miramagica, 1 iunie va fi sărbătorit cu un concert Antonia. Startul distracției se dă la ora 18.30. Party în aer liber, candy bar, vată de zahăr, înghețată, roata Miramagica, mașinuțe și bărcuțe tamponabile, salteaua elastică, trenulețul Funny Express, caruselul Tornado, Derby, turnul Spark și multe altele.

1-iunie-2018-miramagica

1 iunie cu Radio Itsy Bitsy

Cea mai mare desfășurare de forțe pentru ziua de 1 iunie este a celor de la Radio Itsy Bitsy. Cei cărora le datorăm faptul că 1 iunie a devenit zi liberă legală! Față de petrecerea de anul trecut, 1 iunie 2018 este ceva și mai și! De la 8 dimineața și până la 8 seara, în București, Parcul Al. Ioan Cuza (fostul IOR) se transformă într-un tărâm al copilăriei. Sunt atââât de multe evenimente, încât nici nu pot să fac o selecție de recomandări. Detalii găsiți pe site-ul lor. Aveți acolo linkuri cu fiecare activitate.

Pe scena din parc vor urca trupe pentru copii prestigioase: Voltaj Academy alături de Călin Goia, Grupul Vocal Liliput, Grupul vocal BimBam, Arpeggio Music School, Trupa Blană Bombă, Contrapunct. Dar și trupele de actori de la Teatrul Țăndărică, Teatrul Ion Creangă și Opera Comică pentru Copii ș.a.

Anul trecut, eu, personal, am fost uimită, copleșită de ce am văzut la prima petrecere de Ziua Copilului organizată de Itsy Bitsy după declararea zilei de 1 iunie zi liberă. Zic să intrați pe site-ul lor și să citiți despre fiecare eveniment în parte. Eu voi merge cu siguranță la Foișorul din parc, unde mă voi întâlni cu prieteni dragi din blogosferă. Un pont: luați-vă încălțări comode!

1 Iunie 2018 Itsy Bisty FM

1 și 2 iunie – zile dedicate copiilor, la Drumul Taberelor

Centrul comercial Drumul Taberelor organizează o serie de evenimente care se concentrează pe activităţi creative și spectacole urbane, dedicate timpului de calitate petrecut în familie! ”1.000 de copii, 1.000 de desene, 1.000 de premii delicioase la noul Food Court al comunităţii” este un eveniment special care va avea loc în data de 1 iunie, între orele 10:00 – 21:00. Primii 1.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 4 – 14 ani, care locuiesc în cartierul Drumul Taberei, sunt invitaţi să vină cu desenul despre locul preferat din cartier. Ei vor fi răsplătiţi cu surprize instant. Vor fi și premii delicioase pentru 1.000 de copii.

Între orele 10:00 – 18:00, în centrul comercial vor avea loc activităţi dedicate celor mici și mari:

  • jocurile copilăriei
  • ateliere de reciclare creativă
  • spectacole de magie
  • dansuri de breakdance
  • balet și dans pe role susţinut de elevii Școlii de Dans Dia Dance
  • spectacolul ”Unde a dispărut chitara magică”.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

1 iunie 2018 drumul taberelor (1)

 Copiii sunt sărbătoriți și pe 2 iunie de Eitura Paralela 45

Cei de la Editura Paralela 45 vă invită la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2018. Sâmbătă, 2 iunie, ei organizează pentru micii cititori două super evenimente

  • De la 11.30 lansarea cărții ”Fridolin”
  • De la 12:30 copiii sunt aștetați la ”Biroul de investigații”.

Înscrierea este gratuită și se realizează aici. La standul Editurii Paralela 45 toți copiii participanți vor fi premiați.

1 iunie 2018 paralela 45

Dacă ți-a plăcut (sau nu) ce-am scris, mi-aș dori foarte tare să mi-o spui. Cu un mic comentariu, cu un share, cu un like… Mă găsești și pe Facebook și pe Instagram. Iar dacă vrei să fii la zi cu postările mele, poți introduce adresa ta de e-mail acolo unde scrie ”Abonare  via e-mail”. Eu îți mulțumesc frumos că ai intrat pe blog și te mai aștept cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
%d bloggers like this: