ui spic ingliş (= we speak english)

Dacă tot v-am invitat la un concurs cu premii în cărţi+CD-uri în limba engleză pentru copii, m-am gândit că ar fi momentul oportun să ne lăudăm cu faptul că, la numai 2 ani şi opt luni, Alexia noastră deja vorbeşte în limba lui Shakespeare. Mă rog, vorbeşte e muuuult spus, dar sper că îmi permiteţi să mă laud şi eu, ca orice părinde mândru din cale afară de performanţele odraslei sale. Aşadar, maimuţica noastră “spic ingliş”. Iar lucrul acesta l-am descoperit întâmplător. Tot căutând pe youtube chestii haioase, interesante, dar şi educative care să o ţină pentru câteva minute bune în faţa monitorului (timp în care eu să pot face una-alta prin casă), am dat peste nişte filmuleţe interesante. În limba engleză. De cum i le-am pus, Alexia a fost ca hipnotizată. Şi, spre uimrea mea, la a doua vizionare a aceluiaşi clip, cel cu fructele, a început să spună cuvinte în engleză. Aşa că, repede, am făcut acest playlist (daţi-mi de veste dacă nu-l puteţi deschide, să remediez imediat situaţia) care, garantat, îmi permite să fac treaba în casă, ştiind-o pe Alexia liniştită şi în afara oricărui pericol. Pericol de a strica ceva prin casă, fireşte. Unde mai pui că şi învaţă ceva! Apoi am descărcat clipurile, le-am aruncat pe un CD şi l-am dus şi la creşă. La câteva zile de la această ispravă, educatoarele, uimite, mi-au spus că toţi picii sunt vrăjiţi de trenuleţele din filmuleţe şi că repetă în cor ce spun cei din clipuri…

 

La scurt timp după descoperirea aceasta, am fost la lansarea cărţii “Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland” , unde am aflat din gura directoarei Shakespeare School că oamenii de ştiinţă au decretat: 0-12 ani e perioada în care creierul e pregătit să absoarbă cât mai multe limbi străine. Acesta e momentul maxim în care informaţiile se absorb în mod natural atât în limba maternă, cât şi în altele. Cu cât copilul începe să primească informaţii într-o limbă străină la o vârstă fragedă, cu atât e mai uşor pentru el să o asimileze. Şi tot doamna directoare spunea, citându-i pe aceiaşi oameni de ştiinţă, că învăţarea unei limbi străine la o vârstă cât mai mică stimulează creativitatea copilului. Iar treaba asta a fost şi dovedită, prin tot soiul de studii.

Ca să vă convingeţi că nu spun baliverne, vă invit să citiţi trei articole pe această temă, pe care le găsiţi aici, aici şi aici.

13 Comments

  1. Cristina, trebuie sa ne dai si noua link-ul cu filmuletele !!!! Multumim 🙂

  2. Si al meu e vrajit de trenuletele astea cu fructe, litere, animale…. Ii mai plac desenele cu Shawn&Alice si “ingineriile” lui TuTiTu.

      1. Ah, pai pe-astea i le-am pus de multa vreme. Dar el si la calculator are timp limitat de stat pe zi, maximum 30 de minute, iar TV deloc.
        Dar cand i le pun ii dau sonorul incet si ii spun eu cuvintele in romana, ca la el esentialul e sa inceapa sa vorbeasca in romana.:)
        Avem si noi cateva playlisturi de acest gen cu trenulete & co.

        http://www.youtube.com/watch?v=YtGxzlwRgeM&list=PL21FEDA8E438B689B

        http://www.youtube.com/watch?v=YUtvaCGx05g&list=PL4F9F1057A3F26C82

        http://www.youtube.com/watch?v=RDy_8oyasWs&list=PL48084D098A4B46CE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close