Reţete în imagini – spanac cu lămâie

Am introdus mâncarea de spanac în meniul Alexiei pen când ea avea vreo 7 luni. Doar că pentru ea îl prepar total diferit faţă de cum îl mănânc eu. Adică îl făceam cu dovlecel, adică AȘA. Sau cu cartofi copți. Din păcate, după ce ea a împlinit cam un an şi jumătate, fii-mea a refuzat să mănânce spanac. Fie el preparat ca pentru pici, fie preparat ca pentru oameni mari. Aşa că nu i-am mai dat. Nici la creşă nu mânca spanac. Dar asta a durat până a început grădinița, când a lins farfuria. Iar figura a repetat-o de fiecare dată când i-am servit minunatul preparat verde, preferatul meu. Aşa că iată reţeta de mâncare de spanac după care eu şi fata mea ne dăm în vânt:

Ingrediente:

Un ardei roşu mic
Un morcov mediu
O ceapă medie
400 grame spanac congelat
zeamă de lămâie (după gust)
o linguriţă cu pastă de tomate sau 2-3 cu suc de roşii de casă


Reţete în imagini - spanac cu lămâie

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt se pune într-o crăticioară cu ulei încins. După ce şi-a schimbat culoarea, ceapa devenind mai lucioasă şi uşor gălbuie, se adaugă morcovul şi ardeiul. Eu aveam la congelator deja tocate aceste legume, dar, logic, e mai bine să le folosiţi fresh, proaspăt cumpărate. Peste ele am adăugat cam două căni cu apă şi am lăsat la fiert.

Reţete în imagini - spanac cu lămâie

După ce au fiert legumele, am adăugat spanacul. Iar am pus apă. Cât să acopere cuburile de spanac congelat, apoi am pus sare după gust. De cum a început să clocotească, am amestecat continuu.

Reţete în imagini - spanac cu lămâie

Vreo 20 minute am lăsat la fiert după ce s-au ”topit” cuburile de spanac. Am adăugat o linguriţă cu bulion, zeamă de lămâie (cam o lingură). Apoi am mai lăsat cam 5  minute să fiarbă.

Am prăjit un ou, l-am învelit în spanac, apoi am început lupta: care ajunge prima la gălbenuş! Fireşte, Alexia a câştigat. Prima rundă. Apoi mi-a venit mie rândul să câştig. 😉


Spor la gătit spanac!

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

4 Comments

  1. These are actually impressive ideas in concerning blogging.
    You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close