Am introdus mâncarea de spanac în meniul Alexiei pen când ea avea vreo 7 luni. Doar că pentru ea îl prepar total diferit faţă de cum îl mănânc eu. Adică îl fpceam cu dovlecel, adică AȘA. Sau cu cartofi copți. Din păcate, după ce ea a împlinit cam un an şi jumătate, fii-mea a refuzat să mănânce spanac. Fie el preparat ca pentru pici, fie preparat ca pentru oameni mari. Aşa că nu i-am mai dat. Nici la creşă nu mânca spanac. Dar asta a durat până a început grădinița, când a lins farfuria. Iar figura a repetat-o de fiecare dată când i-am servit minunatul preparat verde, preferatul meu. Aşa că iată reţeta de mâncare de spanac după care eu şi fata mea ne dăm în vânt:

Ingrediente:

** Un ardei roşu mic
** Un morcov mediu
** O ceapă medie
** 400 grame spanac congelat
** zeamă de lămâie (după gust)
** o linguriţă cu pastă de tomate sau 2-3 cu suc de roşii de casă
Reţete în imagini - spanac cu lămâie

Mod de preparare

Ceapa tăiată mărunt se pune într-o crăticioară cu ulei încins. După ce şi-a schimbat culoarea, ceapa devenind mai lucioasă şi uşor gălbuie, se adaugă morcovul şi ardeiul. Eu aveam la congelator deja tocate aceste legume, dar, logic, e mai bine să le folosiţi fresh, proaspăt cumpărate. Peste ele am adăugat cam două căni cu apă şi am lăsat la fiert.

Reţete în imagini - spanac cu lămâie

După ce au fiert legumele, am adăugat spanacul. Iar am pus apă. Cât să acopere cuburile de spanac congelat, apoi am pus sare după gust. De cum a început să clocotească, am amestecat continuu.

Reţete în imagini - spanac cu lămâie

Vreo 20 minute am lăsat la fiert după ce s-au ”topit” cuburile de spanac. Am adăugat o linguriţă cu bulion, zeamă de lămâie (cam o lingură). Apoi am mai lăsat cam 5  minute să fiarbă.

Am prăjit un ou, l-am învelit în spanac, apoi am început lupta: care ajunge prima la gălbenuş! Fireşte, Alexia a câştigat. Prima rundă. Apoi mi-a venit mie rândul să câştig. 😉
Reţete în imagini - spanac cu lămâie

Spor la gătit spanac!

Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.

 

4 Comments

  1. These are actually impressive ideas in concerning blogging.
    You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.

  2. arata super bine

  3. Este delicios! 🙂

  4. Arata delicios!

Leave Your Reply