Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

 

 

E weekend, deci reţete. Nu sunt nu eram un fan al sărăţelelor, dar pentru party-ul de 4 ani al Alexiei am zis să risc şi să fac aşa ceva. Voiam ceva home made pentru copii, în primul rând.  M-am documentat pe net şi am făcut o compilaţie din mai multe reţete. Cu ocazia asta am constatat că e atââât de uşor, chiar prea uşor să le faci. Deci, e păcat să mai cumpăr din comerţ gata făcute. A ieşit ceva… mmmm! Sper să vă placă şi vouă. Eu, una, am devenit fan sărăţele. Al celor home made, căci acelea din comerţ nu sunt pe gustul meu absolut deloc.

Ingrediente:

  • 800 gr de făină
  • 400 gr de branza telemea slab sărată
  • 200 gr de unt
  • 2 ouă la interior + două gălbenuşuri pentru uns sărăţelele
  • 150 gr de smântână
  • Mac, susan, chimen, caşcaval ras
  • Un vârf de sareReţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Mod de preparare:

Untul rece se dă pe răzătoarea mare. Brânza pe răzătoarea mică (dacă o daţi pe cea mare, va arăta ca şi cum coca are cocoloaşe). Se pun în bol, apoi se adaugă ouăle, smântâna, sarea, făina

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Se amestetă toate la turaţie mică

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Se obţine o cocă pe care o împărţiţi în două, sau în patru, cum vă e mai uşor să o manevraţi

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Se întinde cu sucitorul până capătă o grosime de 1 cm, dacă vreţi sărăţele pufoase. Dacă le vreţi crocante, atunci faceţi foaia mai subţire. Foaia se taie fâşii, care se ung cu gălbenuş de ou

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Peste se presară, după preferinţe, susan, caşcaval ras, mac sau chimen

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

În tavă se pune o foaie de copt, peste care se aşază sărăţelele. Se bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

După 15 minute, sărăţelele sunt gata! Eu am obţinut patru tăvi cu sărăţele. Deci a fost pe săturate, sau nu 😉

Reţete în imagini – sărăţele cu aluat din brânză

Spor la sărățele! 😉

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.
Dă un share:

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this: