sursa foto: primephysiquenutrition.com

Mănânc nesănătos, dar mă tratez (sunt în curs de)

Nu am fost niciodată o subțirică trasă prin inel, asta și pentru că, recunosc, nu am acordat o prea mare importanță regimului meu alimentar, la care, însă, am început să lucrez de când am rămas însărcinată. Am urmat o ”cură de legume” cu forța, ”măcar cât sunt gravidă să hrănesc copilul din mine cu chestii sănătoase”, mi-am zis atunci. Tot atunci mi-am propus să-mi schimb radical obiceiurile alimentare nesănătoase. Nu mi-a ieșit în totalitate. 🙁 Nu mi-a ieșit cu propria persoană, dar cu copilul, da. Firește, nu am dus totul la extrem în cazul ei, dar întotdeauna am avut grijă să îi pun în farfurie tot ce e mai bun.

Când fetele de la Parenting PR m-au întrebat dacă vreau să aflu mai multe despre programul Green-up your life, realizat împreună cu ”Poftă de viață cu Claudia”, am acceptat pe nerăsuflate. Invitația a picat într-o perioadă a schimbărilor, când voiam să fac ceva cu viața mea, altceva, dar nu știam ce.

Din discuția cu Claudia, am înțeles că ”starea mea de nebine” se datora și regimului meu alimentar. Bănuiam eu. A fost o discuție caldă, prietenoasă, nimic impus, nimic forțat. Claudia mi-a oferit răspunsuri la multele mele întrebări și m-a lăsat pe mine să trag concluzia, să-mi aleg drumul. Iar asta mi s-a părut câte se poate de fair.

Nu am reușit (încă) să urmez întru totul sfaturile ei, dar sunt bucuroasă că, după întâlnirea cu ea, am făcut ajustări importante, iar de mare ajutor mi-a fost și coșul cu bunătăți primit de la Mega Image, căci așa am putut afla ce gust au unele produse pe care nu le încercasem înainte (din ignoranță, din neștiință…).

Un fel de bilanț, după o lună de ”Green up my life”:

  • Am făcut pace între mine și micul dejun, pe care îl cam ”fentam”, pe motiv că ”un covrig pe drum, până la birou, va face pace în stomacul meu”
  • Dimineața începe cu o cană cu apă călduță și lămâie, apoi un fruct de sezon, și abia după aceea, adică la vreo 15 minute, micul dejun
  • Am început să folosesc făina integrală, pastele integrale, lactatele de capră
  • La fiecare masă asociez întotdeauna ceva crud (legume de sezon)
  • M-am îndrăgostit de smoothie-urile din fructe, cu lapte și cereale integrale. Așa salvez și fructele pe care, înainte, le aruncam dacă mi se părea mie că începeau să se strice 😉
  • Curmalele rulz! În combinație cu merișoarele, cel puțin, rezultă cel mai bun desert!
  • Laptele de orez e chiar bun
  • Nu se asociază două tipuri de proteină (animal-animal sau animal-vegetal; vegetal-vegetal nu e greșit)
  • Nu se asociază amidonoase (făinuri și cartof) cu zaharuri rafinate și grăsimi

Am primit și câteva sugestii pentru micul dejun, pe care vreau să vi le împărtășesc:

mic dejun animal:
– ou, pâine integrală, eventual unt și legume (roșii, castraveți, ardei)
– brânză, pâine integrală, legume
– carne, pâine integrală, legume
 mic dejun vegetal:
– cereale integrale, curmale/miere, semințe râșnite (chia, in, cânepă, susan, semințe de floarea soarelui și de dovleac), ulei sau fulgi de cocos și eventual fructe uscate
pâine integrală, pateu vegetal (năut sau linte) sau pastă de măsline și caju, sau pastă de avocado

Încă nu mi-am schimbat în totalitate regimul alimentar, dar am început să îmi ascult organismul și să elimin lucrurile care nu-mi făceau bine, iar ăsta, zic eu, e un început bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close