Cartofi copţi cu spanac (şi carne) 7 luni+

Ingrediente:

un cartof mediu

4-5 cuburi de spanac congelat

50 ml lapte

2 linguriţe cu iaurt

(opţional) carne de pasăre

Mod de preparare: cartoful se spală şi se pune la cuptor. E gata când s-a rumenit (îl încerci cu furculiţa până aceasta “alunecă” ff uşor în el). Spanacul se fierbe cu fff puţină apă. Am mai văzut reţete care spun că spanacul se fierbe în lapte. Eu l-am fiert în apă până a scăzut de tot. Am amestecat cartfoful pasat cu laptele, am adăugat spanacul, apoi iaurtul. Dacă vreţi să puneţi şi carne, atunci totul se pasează cu blenderul, pentru un bebe de 7 luni. Dacă bebe papă deja bucăţele, e suficient ca bucata de carne să fie tăiată mărunt.

Vezi  AICI ponturi cum îl faci pe bebe să pape când e mofturos.
  

Intră AICI să citeşti despre diversificare şi meniurile pentru Alexia, în funcţie de vârstă 

Spor la preparat cartofi copţi cu spanac!

Despre diversificare şi alte reţete, am scris aici.

Disclaimer!
Gătesc, dar nu sunt un maestru bucătar. Așa cum mă pricep, mai bine, mai puțin bine, încerc să fac o mâncare comestibilă. Am ars ceapa de nenumărate ori, am aruncat oale-ntregi cu mâncare. Dar așa am învățat să gătesc. Mă descurc onorabil, nu am omorât pe nimeni cu preparatele mele, iar dacă doriți să le încercați, aș fi onorată.
Dă un share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll Up
%d bloggers like this:
Inline
Blogulmamei.ro
Inline
Blogulmamei.ro